retraite vakantie

Heb jij al een keuze gemaakt waar je naartoe gaat dit jaar op vakantie? Op vakantie gaan naar het buitenland is voor 2021 nog heel onwaarschijnlijk. Gelukkig hebben we in Nederland heel veel mooie natuur waar je ook van kan genieten.

Alternatieve vakantie

2020 was een jaar vol heftige gebeurtenissen door Corona. Het kan zijn dat je je werk bent kwijt geraakt of dat je uit elkaar bent gegaan met je partner. In Nederland zijn we niet gewend om heel veel te praten over impactvolle gebeurtenissen. Vaak gaan we gewoon simpelweg verder. Dit kan er echter voor zorgen dat er veel onverwerkte spanning/trauma in je lichaam blijft zitten waardoor je bijvoorbeeld in een burn-out of depressie terecht komt. Genoeg reden dus om vroegtijdig een stapje terug te zetten en een zelfzorg moment in te plannen. De vakantie van 2021 is daar de perfecte gelegenheid voor!

Steeds meer mensen in Nederland gaan op een retraite. Een retraite, ook wel retreat genoemd, betekend dat je je een bepaalde periode terugtrekt op een rustige locatie om tot bezinning te komen. Dit kan een enkele dag zijn maar ook een weekend, midweek of hele week. Tijdens deze retraite sta je dus stil bij hoe je je op dat moment voelt. Wat heeft 2020 en ook 2021 voor impact op jou gehad? Afhankelijk van de retraite-gever kan je een yogales volgen of lekker mediteren in de natuur.

Gezonde voeding

Tijdens een retraite is er vrijwel altijd een extra focus op gezonde voeding. In onze maatschappij eten we veelal snelle voeding die niet voedend is voor ons lichaam. Dit heeft een effect op onze hersenen en op onze organen waardoor we snel last krijgen van klachten als hoofdpijn, buikpijn, vermoeidheid, snelle irritatie etc. Tijdens een retraite wordt er vaak biologisch en vegetarisch gekookt zodat je lichaam even kan detoxen van je normale eetpatroon. Dit zorgt ervoor dat je geest helder wordt en dat je weer vernieuwde energie krijgt.

Retraites-nederland.nl

In Nederland zijn er veel retraite-aanbieders die hun diensten aanbieden. Wil je er zeker van zijn dat je een kwalitatieve retraite boekt met een goede retraite-gever? Neem dan eens een kijkje op de site http://www.retraites-nederland.nl.