Om een healthy lifestyle te hebben moet je naast voldoende beweging en het eten van gezonde maaltijden over een aantal skills beschikken. Niet alleen moet je je erg bewust zijn van je eigen welzijn maar ook hoe je dit optimaliseert. Een voorgeschreven dieet volgen of maaltijdshakes gebruiken is lang niet voldoende.

 

Natuurlijk hoef je niet direct een studie voedingscoach of fitness instructeur te volgen om meer te weten te komen over hoe je gezondheid werkt. Alhoewel dit natuurlijk wel een goede start zou zijn. Een simpele stap die veel mensen nog lang niet voldoende beheersen is jezelf leren gezond te koken.

 

Gezond eten is namelijk de basis van een healthy lifestyle. Pas nadat je jezelf een ideaal voedingspatroon hebt aangemeten kun je gaan werken aan sporten en meer bewegen voor een betere gezondheid. Gezonde voeding is dus erg belangrijk voor een gezond en lang leven, maar dit doen is makkelijker gezegd dan gedaan.

Gezonde tomaten

Hoe leer je jezelf gezond koken?

 

Een kookcursus is natuurlijk niet uitgesloten en moedig ik je vooral aan om een kookcursus te volgen. Hoewel de meeste mensen wel wat basis kookvaardigheden bezitten voelen ze zich niet geroepen om dit te doen. Daarnaast leer je met een kookcursus ook niet direct om gezond te koken.

 

Wat wel zo is is dat koken met verse producten en dus niet uit potjes en pakjes al een enorme stap vooruit is. De verschillende potjes en pakjes die je in de supermarkten kunt kopen zijn gemaakt om het koken nog makkelijker te maken maar zitten vol met onnodige toevoegingen zoals te veel suiker en zout waardoor het veel gebruiken van deze producten tot een ongezond voedingspatroon leidt. tel daarbij de lekkere snacks en tussendoortjes op en je bent nog verder verwijderd van een gezond eetpatroon.

 

Gezonde recepten van het internet.

 

Dankzij het internet kunnen we alles wat we willen weten eenvoudig opzoeken. Dat betekend dat we ook makkelijk websites die ons leren om gezond te koken kunnen vinden en hier de tips van overnemen. Daarnaast zijn er tal van foodies en recepten websites die zich juist richten op gezond eten. Door recepten van dit soort websites te gebruiken ben je goed op weg om gezonder te eten. Zo kun je bijvoorbeeld onze perfecte kippenborst recept gebruiken aangezien kip een gezond en mager stukje vlees is.

Gezonde verspakketten

Verspakketten.

 

Een andere manier om gezond te koken en die je in de supermarkt kunt vinden zijn de verspakketten. Deze pakketten vind je vaak op de groente en fruitafdeling van een supermarkt en bevatten alleen de basisproducten voor een bepaald gerecht. Dit zijn dus de verse groenten die je hiervoor nodig hebt en in sommige gevallen zitten er ook nog wat verse kruiden bij. Daarnaast staat erop vermeld wat je nog meer nodig hebt om het gerecht te kunnen maken en is dit een vrij simpele manier om gezonde maaltijden te bereiden met verse producten.

 

Kookpakketten, foodboxen en maaltijdboxen.

 

Voor veel mensen is het koken met gezonde recepten van een website of uit een kookboek nog een stap te ver. De discipline ontbreekt om dit echt te doen of we hebben het er gewoon te druk voor. Niet zo gek want we leven in een drukke wereld waar veel van ons wordt verwacht en waar dus nog maar weinig ruimte is voor andere dingen. Omdat we alles op de automatische piloot doen en ons leven zo is ingericht is het dus moeilijk om ineens de structuur te veranderen. Om dit te doorbreken zou je een kookbox zoals die van HelloFresh kunnen gebruiken.

 

Het voordeel van deze maaltijdboxen is dat het een totaalpakket is. Je hoeft niets te doen, alleen ven te bestellen via het internet en vervolgens sluit je een abonnement af waarbij je elke week een aantal gerechten naar keuze voor een x aantal personen thuisbezorgd krijgt. Naast HelloFresh zijn er ook nog andere kookpakket aanbieders die minstens net zo goed al dan niet beter zijn. Hierover kun je meer lezen op deze website over alle maaltijdboxen van nu.

Gezond winkelen

Deze gerechten zijn ingericht op een aantal elementaire zaken waarvan gezond eten er een is. Maar ook tijdsbesparing, leren koken en plezier en gemak zijn onderdeel van de eigenschappen van een maaltijdbox. Omdat je alles volgens een bezorgschema altijd op tijd thuis hebt en daarbij de makkelijk te volgens recepten instructies krijgt. Hoef je deze gerechten alleen nog maar te bereiden en leer je tegelijkertijd gezond koken. Want hoewel je alles van een stappenplan leest, leer je zo wel gezonde maaltijden te bereiden met verse producten.

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *