Steeds meer mensen gebruiken in meer of mindere mate sportsupplementen. Waar het in het verleden voorbehouden was aan professionele sporter, zijn sportsupplementen tegenwoordig ook bereikbaar voor de amateursporter. Het is voor iedereen weer anders welke supplementen zinvol zijn.

Als je bezig bent met spieropbouw, dan zijn extra ewitten aan te bevelen. De proteine shake is een bekend voorbeeld. Je kunt echter ook supplementen kiezen die je afweer versterken. Een voorbeeld hiervan zijn vitamine preparaten. Deze supplementen kunnen je ook helpen om je sportprestaties te verbeteren. Hieronder vind je 3 redenen waarom we steeds vaker sportsupplementen gebruiken.

Tekorten aanvullen

In onze huidige jachtige maatschappij is het steeds moeilijker om evenwichtig te eten. We doen natuurlijk ons uiterste best om regelmatig te eten en van alles de juiste hoeveelheid binnen te krijgen.

Helaas bevat ons dagelijkse voedsel veel minder vitaminen en mineralen dan vroeger. Zo kunnen er tekorten ontstaan met allerlei vervelende soms vage klachten als gevolg. Een bekend tekort, is een vitamine tekort. Vers fruit en verse groenten schieten en nog wel eens bij in.

Je ontwikkelt dan na verloop van tijd een tekort aan vitamines. Ook het gebrek aan natuurlijk zonlicht zorgen voor vitamine tekorten. Je sportprestaties hebben hier ook onder te lijden. Supplementen zullen je helpen om je prestaties te verbeteren.

Spieropbouw stimuleren

Een van de meest gehoorde redenen om sportsupplementen te gebruiken, is extra en snellere spieropbouw. Met name jonge mannen zijn op zoek naar spieropbouw. Het is verstandig om niet zelf lukraak aan de slag te gaan met eiwit shakes.

Het is beter om bij een professioneel diëtist informatie in te winnen over het te volgens dieet en de supplementen die je bij het behalen van jouw doelen kunnen helpen. Succes is altijd een combinatie van training, voeding en supplementen.

Conditie verbeteren, zowel mentaal als fysiek

Sportsupplementen kunnen ook helpen om de algehele conditie te verbeteren. Je denk hier wellicht meteen aan de lichamelijke conditie. Natuurlijk is dat een belangrijke factor in de motivatie om supplementen te gaan gebruiken. Het is echter ook zo dat tekorten ook mentale effecten hebben. Met de juiste supplementen kun je ook mentaal beter in shape komen. Zodra je lichamelijke conditie gaat verbeteren, haal je meer voldoening uit je training. Dit heeft ook een positief effect op je mentale gesteldheid. Je voelt je beter in je vel en dat zorgt ervoor dat je in je werk en in je sociale leven ook steeds beter voor de dag komt.