Ben je opzoek naar een Apotheek in de buurt? Misschien is Apotheek Vlagtwedde dan wel wat voor jou. De huisartsenpraktijk heeft een eigen apotheek. Gebruik je voor het eerst medicatie of pufjes? Dan krijg je uiteraard een extra uitgebreide uitleg. Daarnaast informeert Apotheek Vlagtwedde goed over wanneer, hoe vaak en hoe je het geneesmiddel moet nemen. Dat is allemaal belangrijk voor de optimale werking en resultaat. Je kunt altijd binnen komen lopen met al je vragen over bijvoorbeeld:

  • Medicijnen die je recent gebruikt
  • Werkingen, bijwerkingen
  • Mag je autorijden na het gebruik van een bepaald medicijn.

Apotheek Vlagtwedde helpt je graag! Wij staan voor een goede communicatie in het proces. Wij luisteren goed naar jouw verhaal zodat we met onze deskundigheid jou zo goed mogelijk kunnen helpen. Apotheek Vlagtwedde probeert altijd door te groeien om patiënt steeds beter van dienst te zijn. De praktijk is NPA gecertificeerd wat kort gezegd eigenlijk betekent dat wij alle protocollen en werkwijzen volgen. Ook leveren wij chronische zorg voor bijvoorbeeld mensen met Diabetes Mellitus type 2. Wil jij nou meer weten over Apotheek Vlagtwedde? Neem dan een kijkje op de website van Apotheek Vlagtwedde!

Wanneer kun je terecht bij Apotheek Vlagtwedde?

Voor het afhalen van medicijnen zijn wij geopend van 13:00 tot 17:00 uur. Het voorgeschreven medicijn kan je gelijk meenemen. Apotheek Vlagtwedde staat altijd paraat met het vriendelijke team. De huisartsenpraktijk is gevestigd in een modern en ruim pand. Er werken twee ervaren huisartsen. Ook hebben zij een diëtist. Er zijn ook vele voordelen aan een apotheek die aan de huisartsenpraktijk gevestigd is.

  • Je kunt gelijk je medicijnen ophalen.
  • Het scheelt reizen
  • Dankzij ons betrouwbare, laagdrempelige en kwalitatief hoogstaande zorg krijgt u het beste advies.

Het is ook mogelijk om medicijnen te bestellen via de herhalingsmodule op de website. Daar moet een eenmalig een registratie gedaan worden en daarna kunt makkelijk de medicatie herhalen. Wil jij nou medicijnen bestellen? Bekijk dan deze pagina over medicijnen bestellen.

De geschiedenis van de Apotheek

Het ontstaan van de apotheek is gekomen door de mislukte vergiftiging van keizer Frederik de 2e . De keizer constateerde dat het misschien beter zou zijn als de gene die de medicijnen voorschreef die niet mocht maken. In 1240 werd dit vastgelegd in de wet en zo ontstond de apotheker. Er is natuurlijk nog veel veranderd sinds toen maar het concept is hetzelfde. Een apotheker is iemand die gespecialiseerd is op gebied van geneesmiddelen. Een ander woord voor apotheker is ook wel farmaceut.

Wist je dit?

Er zijn vele leuke weetjes over een apotheek zo hebben bijvoorbeeld alle afgestudeerden van vorig schooljaar een baan gevonden in deze leuk branche. Ook verwerkt een apotheek gemiddeld zo’n 350 recepten, daarnaast heeft een apotheek gemiddeld 3200 verschillende medicijnen. Ja je hoort het goed. 3200! Het beroep van een apotheker bestaat ook al sinds het jaar 1240. Benieuwd naar meer feitjes? Bekijk dan deze website over leuke weetjes van de apotheek.