wakker

Als het om slapen gaat, hebben we allemaal verschillende gewoonten en behoeften. Hierdoor zijn we niet allemaal gelijk als het gaat om hoe we elke ochtend opstaan. Van sommigen wordt gezegd dat ze een ochtendmens zijn en anderen noemt men een avondmens. Dit hangt vooral af van je biologische ritme. Door echter je gewoontes een beetje aan te passen kan ook jij op een natuurlijke manier wakker worden. Hieronder heb ik wat tips voor je op een rijtje gezet om op een fijne manier wakker te worden!

Tip 1: Natuurlijk licht of een wake-up-light

Het lichaam wordt van nature sneller wakker als het daglicht is. Zodra het licht door je lichaam wordt waargenomen, begrijpen de hersenen van nature dat het tijd is om op te staan. Daarom is het handig als je de luiken of gordijnen een beetje open laat staan, om zodoende bij het waker worden meteen te kunnen profiteren van daglicht. Als je eenmaal wakker bent, aarzel dan niet om je bloot te stellen aan het daglicht. Want na een paar seconden blootstelling ben je klaar wakker.

Ook kan je een Wake-up light aanschaffen. Het licht van een wake-up light wordt tijdens het wakker worden langzaam sterker, net als de vroege ochtendzon tijdens de zomermaanden. Op deze manier wordt je toch op een natuurlijke manier wakker. Kijk voor meer informatie op deze site fitvanbinnen.nl

Tip 2 – Ontbijt om het lichaam te synchroniseren

Natuurlijk wakker worden kan ook met behulp van een goed ontbijt. Brood, ontbijtgranen of zelfs vleeswaren! Iedereen zal zijn of haar motivatie vinden om er voor uit bed te komen. Het belangrijkste is om je tijd te nemen, ongeveer 15 minuten. Net als blootstelling aan licht, synchroniseert het ontbijt het lichaam en helpt het je lichaam op natuurlijke wijze te beseffen dat het tijd is om wakker te worden.

Tip 3 – Slim wakker worden

Wil je graag wakker worden volgens jouw behoeften, en meer volgens jouw schema’s? Dat is mogelijk! Maak gebruik van slimme wekkers. Deze wekkers bepalen de beste tijd om wakker te worden op basis van je slaapcycli. Het ochtendalarm gaat dus af wanneer jij je in een fase van lichte slaap bevindt, zodat het ontwaken comfortabeler is.

Tip 4 – Hydrateer!

‘s Nachts raakt het lichaam uitgedroogd, zo erg zelfs dat we soms wakker worden van dorst. Drinken zodra je wakker wordt, helpt het lichaam beter wakker te worden en is een vorm van ritueel waardoor je de dag beter kunt beginnen. Tip: door water te drinken voel je je wakkerder.

Tip 5 – Een warme douche

Door ‘s ochtends een warme douche te nemen, kan het lichaam beter wakker worden dankzij de stijging van de lichaamstemperatuur. Onze lichaamstemperatuur daalt terwijl we slapen, dus het nemen van een warme douche helpt het lichaam op te warmen en maakt het dus gemakkelijker om op een natuurlijke manier wakker te worden.

Tip 6 – Zet je wekker vooruit

Geen paniek, je komt op tijd! Neem ‘s ochtends de tijd, het zal je helpen om op een natuurlijke manier wakker te worden. Het is heel eenvoudig: zet je wekker 15 minuten vooruit. Hierdoor heb je een minder stressvolle dag en kun je genieten van de ochtenden, zonder dat je de hele tijd hoeft te rennen. Tip: als je een paar minuten voordat het alarm afgaat wakker wordt, sta dan op. Weer in slaap vallen is niet per se gunstig.

Tip 7 – Bereid alles de avond ervoor voor

“Wat als is gedaan, hoeft niet meer worden gedaan”, dus schrap “ondankbare” taken zo snel mogelijk. Regel de dag ervoor alvast dingen die je klaar kunt leggen zoals papieren, boeken, kleding en je tas. Ook helpt het om de boterhammen alvast te hebben gesmeerd. Zo hoef je niet veel taken meer te doen voor als je wakker wordt en kan je op een natuurlijke manier rustig de dag beginnen.

Tip 8 – Plaats de wekker weg van het bed

Om de dag goed te beginnen, moet je op de juiste manier opstaan! Om goed natuurlijk wakker te worden is het een goed idee om nadat je wekker is afgegaan, meteen uit bed te stappen. Daarom is het een hele goede manier om wakker te worden om je wekker bij het bed vandaan te plaatsen. Hierdoor moet je wel uitje bed stappen om je wekker uit te zetten.

Ik hoop dat je door deze tips de dag gelukkiger kunt beginnen. Op deze site www.fitvanbinnen.nl kan je nog veel meer informatie vinden om gezond en gelukkig te leven.

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *