afval

Afvalzakken zijn in huis niet te missen voor gezinnen, maar ook voor mensen die op zichzelf wonen. Ze worden geproduceerd voor het opvangen en verwijderen van afval op een schone en gemakkelijke manier. Vaak is het zo dat afvalzakken van plastic zijn gemaakt en de meeste mensen maken vrijwel altijd gebruik van dezelfde soort afvalzakken met hetzelfde formaat. Plastic zakken zijn over het algemeen sowieso erg populair. Denk bijvoorbeeld aan boterhamzakjes of boodschappentassen. Echter is het zo dat er veel verschillende soorten afvalzakken zijn en ze allemaal hun eigen eigenschappen en voordelen hebben. Maar wat voor soort afvalzakken zijn er dan allemaal?

 

Verschillende soorten afvalzakken

Zoals hierboven gezegd is het gebruik van plastic-afvalzakken een veelgemaakte keuze en over het algemeen kan je deze plastic zakken voor bijna alle doeleinden gebruiken. Ze zijn verkrijgbaar in meerdere formaten en hebben vaak een trekkoord of handvat zodat je de zakken makkelijker kan verplaatsen maar ook weer kan opruimen. Verder kan je ook foliezakken aanvragen. Dit zijn zakken die over het algemeen een inhoud hebben van 400 liter en dus erg nuttig zijn voor het opruimen van afval. Je hebt ook nog afvalzakken van biologisch afbreekbare stoffen. Afvalzakken van papier en karton zijn een goede optie aangezien ze stevig zijn en samen met het afval gerecycled of afgebroken kunnen worden. De enige nadelen van dit soort afvalzakken zijn de gevolgen van de soort stof. Zo zijn dit soort afvalzakken vaak aan de dure kant en is het ook nog is zo dat je niet elke soort afval kan weggooien in dit soort zakken vanwege de mindere geschiktheid van deze stoffen.

 

Andere manieren om afval op te ruimen

Buiten het gebruik van afvalzakken zijn er nog veel meer manieren om je afval op te ruimen. Afvalzakken zijn over het algemeen geschikt in en rondom het huis vanwege het kleine en praktische formaat. Maar voor afval met een grotere omvang, bijvoorbeeld tuinafval, heb je ook grotere producten nodig om het in weg te gooien. Hiervoor heb je in de omgeving afvalbakken waarin je je afval weg kan gooien en ook nog is kan scheiden. Verder is het zo dat de overheid of gemeente meestal meerdere opties biedt voor groter afval. Zo heb je vaak een stortplaats in je wijk of stad waar je speciale afvalsoorten weg kan gooien en wordt er door de overheid geregeld dat grof vuil zoals oude meubels eens in de zoveel tijd op wordt opgehaald.