tanden

Gezonde tanden zijn een mooie toevoeging aan je glimlach en daarnaast maakt een gezond gebit je leven een stuk eenvoudiger. Verzorg je gebit met extra veel liefde en voorkom zo kiespijn en nare bezoekjes bij de tandarts. Gezond tandvlees heeft een frisse roze kleur. Een rode verkleuring kan duiden op ontstoken tandvlees terwijl wit tandvlees kan betekenen dat je met een schimmelinfectie kampt. Om dit te voorkomen is goed poetsen, stoken en flossen van groot belang. Naast een schoon en gezond gebit vinden we een recht gebit ook steeds belangrijker. Ben je opzoek naar een orthodontist? Dan kun je door je tandarts doorverwezen worden, maar je kunt natuurlijk ook zelf een orthodontist uitzoeken aan wie je je gebit toevertrouwt. Vraag aan je tandarts of zoek zelf op het web naar bijvoorbeeld een orthodontist in Nijmegen.

Voor elk gebit een oplossing

Door het dragen van een beugel kunnen tanden die scheef of naar voren staan worden rechtgezet. Als er te weinig of juist te veel ruimte in je gebit is of als tanden en kiezen niet goed op elkaar passen en bijten daardoor bijvoorbeeld lastig is kan dit met hulp van een beugel gecorrigeerd worden. Hoewel de bekendste beugels nog steeds de buitenboordbeugel en de slotjes zijn. Zijn er tegenwoordig enorm veel verschillende type beugels die ieder hun eigen functie hebben. Bij je eerste bezoek aan de  orthodontist zal aan de hand van röntgenfoto’s bepaalt worden welke beugel het beste past bij jouw gebit! Een orthodontie behandeling duurt gemiddeld tussen de 2 en 3 jaar. Hoe lang de behandeling precies duurt hangt af van de aangemeten beugel, de gebitsafwijking, en het juist dragen van de beugel. 

Een zelfverzekerd volwassen gebit

Hoewel vroeger beugels voornamelijk door kinderen gedragen werden vinden steeds meer volwassenen hun weg naar de orthodontist. Een beugel nemen op latere leeftijd voelt voor sommige nog steeds als een grote stap. Gelukkig is het resultaat ook op latere leeftijd je tanden en kiezen recht te laten zetten even groot. Er bestaan vandaag de dag in plaats van de idioot grote beugels van de jaren 80 nu bijna onzichtbare beugel. Zo kun je met beugel je leven leiden zoals je dat gewend bent, zonder dat mensen het opvalt dat je een beugel draagt!