Italië staat bekend om de pasta, pizza, calzone en nog meer dingen. In Nederland wordt er vooral veel pasta en pizza gegeten. Alleen wordt het hier als ongezond beschouwt. Dat komt omdat de gerechten in Italië anders worden klaargemaakt. Verder heeft Italië een geweldige en gezonde keuken die de moeite waard is om te eten.

 

Gezonde ingrediënten

Italiaanse gerechten zijn in Nederland niet altijd zo gezond. Dat komt omdat er vaak te vette olijfolie, diepvriesgroenten en te veel kruiden worden gebruikt. In Italië is het precies het tegenovergestelde. Ze gebruiken namelijk olijfolie die veel onverzadigde vetzuren bevat. Dat betekent dat de olie plantaardig is. Verder wordt er veel gebruik gemaakt van verse groenten. Verse groenten zitten vol vitaminen en zijn goed voor je gezondheid. Daarnaast wordt er weinig rood vlees gegeten. Ze eten vooral slanke vleessoorten en kip. Dat is een stuk gezonder dan wat er in Nederland gewend is.

 

Waar staat Italië om bekend?

Kaas

Italië staat bekend om onder andere de twee lekkerste formaggio (kazen) die er bestaan. Namelijk mozzarella en Parmezaanse kaas. Mozzarella is een vochtige,witte, eivormige, dikke kaas. Die oorspronkelijk werd gemaakt van buffelmelk maar tegenwoordig van gewone koemelk. Mozzarella is lekker in salades en op pizza’s. Omdat het een dikke kaas is, is het vaak moeilijk om hem goed gesmolten te krijgen. Een andere bekende kaas is de Parmigiano Reggiano beter bekend als de Parmezaanse kaas. Het is een kaas die rijpt in een periode die kan oplopen tot 7 jaar. Vaak is het lekker om die kaas over een pasta te doen.

 

Pesto

Pesto is een Italiaanse kruidensaus die je ook in veel Italiaanse gerechten terug ziet. Het is gemaakt met basilicum. Verder zijn er veel recepten die pesto bevatten. Het is namelijk lekker door de pasta of op Bruchetta’s. Kortom elke recept mag wel wat pesto bevatten.

 

Kruiden

Verder gebruiken ze in de Italiaanse keuken veel verschillende kruiden (met mate). Voorbeelden zijn natuurlijk de bekenden zoals basillicum, rode pepers, peterselie en jeneverbes. Ze zorgen ervoor dat jouw gerecht een lekkere smaak krijgt.

 

Italiaanse lekkernijen in Nederland

Natuurlijk kun je niet alle Italiaanse lekkernijen hier in Nederland vinden en anders proef je ze alleen maar in restaurants. Het is een unieke beleving om de echte Italiaanse keuken te proeven. Als je Italiaans wilt lunchen in Alphen aan den Rijn dan kan je terecht bij Woodstone Pizza. Zo proef je zeker de Italiaanse keuken terug.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *