Wie een schattige jonge pup koopt denkt er niet meteen aan om ook een hondenverzekering af te sluiten. Wat kan er nou helemaal gebeuren met zo’n klein speels beestje? Nou, hij kan ziek worden van allerlei dingen die hij opeet, hij kan onder een auto komen, hij kan van de trap vallen, gebeten worden door een volwassen soortgenoot, etc. Dan moet je naar de dierenarts. Als je op tijd een hondenverzekering hebt afgesloten kun je dat direct doen, zonder je zorgen te maken over de financiële consequenties van je zieke pup.

 

Deze kosten worden vergoed door een hondenverzekering

Een bezoekje aan de dierenarts kost doorgaans enkele tientjes, maar soms lopen de kosten veel hoger op. Bij een castratie of sterilisatie ben je €250 kwijt, een MRI-scan kost ongeveer €700, een gebroken pootje laten zetten kost €975 en als er een heupoperatie nodig is ben je bijna €2.000 kwijt. Deze kosten worden, een beetje afhankelijk van de voorwaarden van de hondenverzekering die je hebt afgesloten, geheel of vrijwel geheel vergoed. Dus als je eenmaal met je hond naar de dierenarts moet voor zo’n behandeling, heb je de kosten van een hondenverzekering al terugverdiend.

 

Voorkom een wachttermijn

Bij de meeste verzekeraars kan een hond niet onmiddellijk worden verzekerd. Er wordt doorgaans een wachttermijn van 30 dagen in acht genomen. Als je hond gedurende die wachttijd naar de dierenarts moet omdat hij ziek wordt, zijn de kosten van de behandeling voor je eigen rekening. Er is één uitzondering: als hondjes nog geen 120 dagen oud zijn is er geen wachttermijn. In alle gevallen wordt een behandeling van de dieren vergoed op de wijze zoals dat in de polis van de hondenverzekering is vastgelegd.

 

Geen twijfels over dierenartsbezoek

Een hondenverzekering biedt de eigenaar van de hond vooral gemoedsrust. Als je weet dat je hond bij ziekte of een ongeluk meteen naar de dierenarts kan, zonder dat daar een enorme factuur voor moet worden betaald, is de drempel om naar de dierenarts te gaan veel minder hoog. Dat is goed voor de hond, want dan zal je ook bij minder ernstige aandoeningen, zoals een ontstoken oogje, huidproblemen of buikpijn, sneller naar de dierenarts gaan. Daardoor wordt ernstig dierenleed voorkomen.