ogen

Je ogen zijn belangrijk. Als je niet meer goed kunt zien, is dat erg vervelend. Een van de opties om weer beter te kunnen zien, is een ooglaserbehandeling. Dat is een chirurgische behandeling aan het oog om zonder bril of contactlenzen weer scherp te kunnen zien. Je kunt bij Visusoogkliniek.nl meer lezen over deze behandelingen.

Wat is een ooglaserbehandeling?

Bij een ooglaserbehandeling wordt met een laser de bolling van je hoornvlies aangepast. Door dat te doen, kan de oogarts een oogafwijking in het  gezichtsvermogen gedeeltelijk of zelfs helemaal herstellen.

Je kunt je ogen laten laseren bij een oogafwijking tussen de -10 en +4, inclusief cilinderafwijking. De meest geschikte leeftijd om je ogen te laten laseren is tussen de 18 en 60 jaar

De voordelen van een ooglaserbehandeling

Het is misschien een beetje afhankelijk van wat je oogafwijking is, maar natuurlijk kun je ook prima volstaan met het dragen van een bril of contactlenzen. Dat is handig als je nog jong bent, of je ogen sterk zullen veranderen. En voldoende als je zonder bril ook nog goed kunt zien.

Maar wanneer je dag in dag uit een bril op hebt of contactlenzen draagt dan wordt een ander verhaal. Je hebt het risico dat een bril kapot gaat of dat je deze verliest. Het inbrengen van lenzen is ook even een nauwkeurig klusje. Kortom, het levert eigenlijk best wat gedoe op. Dan is het goed om eens naar de voordelen van een ooglaserbehandeling te kijken.

Nooit meer gedoe

Zoals gezegd is het handig om nooit meer te hoeven zoeken naar je bril of contactlenzen. Je hebt geen last van beslagen brillenglazen meer. Je hoeft geen oogarts of opticien meer te bezoeken en je hebt geen gedoe meer met brillendoekjes, lenzenbakjes en lenzenvloeistof.

Blijvend resultaat, soms zelfs beter

Ooglaseren heeft een blijvend resultaat voor de rest van je leven. De kans is groot dat je na de ooglaserbehandeling zelfs scherper ziet dan met je bril of lenzen.

Betrouwbare ooglaserbehandeling

Door de moderne technieken en ontwikkelingen is de kans op complicaties bij ooglaserbehandelingen heel klein. Voorafgaand aan een behandeling bepaalt de specialist eerst of iemand geschikt is voor een ooglaserbehandeling.

Kostenbesparing

De eenmalige investering voor een ooglaserbehandeling is een stuk lager dan de steeds terugkerende uitgaven van nieuwe brillen, onderhoudsmiddelen of dure contactlenzen.