Verzwaringsdekens werden een paar jaar geleden ineens ontzettend populair en gebruikers zweren bij het kalmerende effect van de verzwaringsdekens. Dit is dan ook de reden dat verzwaringsdekens al veel langer dan men zich realiseert, ingezet worden door ergotherapeuten. Kinderen en volwassen met sensorische integratie problemen hebben enorm veel profijt van een verzwaard deken door de zo genoemde “deep touch pressure”. Ergotherapeuten noemen dit tactiele sensatie. Ook de gemiddelde person kan enorm veel voordelen beleven aan een verzwaard deken op zijn of haar bed. In dit artikel nemen we 5 voordelen met je door.

De verzwaringsdeken heeft een kalmerend effect

Het druk van het gewicht van de verzwaringsdeken en “deep touch pressure” in het algemeen in een universeel kalmerende sensatie, voor elke individu.

Het voelt als een knuffel!

Verzwaarde dekens kunnen voelen alsof iemand je een dikke knuffel geeft zonder dat er iemand fysiek bij je in de buurt is. De dekens voelen alsof een je comfortabele knuffel ontvangt zonder dat je je er door beperkt voelt.

Het vermindert angst en stress

Als je een lange dag op het werk hebt gehad of je voelt je over het algemeen angstig, dan kan onder je verzwaringsdeken kruipen op de bank, je helpen met ontspannen en relaxen. Zelfs als je geen last hebt van angst of een angststoornis, zweren ergotherapeuten bij een verzwaard deken. Je zult namelijk merken dat je je er beter door gaat voelen.
Als je je afvraagt of deze dekens wel veilig zijn, onthoud dan dat dit zo is, mits deze op de juiste manier toegepast wordt. Je kunt aanhouden dat een deken van 10% je lichaamsgewicht een goede keus is. Dus iemand die 80 kg weegt, kan het best gaan voor een deken van 8 kg.
Als je een oplossing zoekt voor een medisch probleem, overleg dan eerst met een arts. Consulteer ook eerst een kinderarts voordat je een deken voor je kind aanschaft.

De deken verbetert de kwaliteit van je nachtrust

Voor mensen die ’s nachts moeite hebben met inslapen of doorslapen hebben ondervonden dat verzwaarde dekens helpen bij het verbeteren van de slaap. Mensen ervaren dat zij dieper slapen en ’s nachts niet vaak meer wakker worden.

Er is een deken voor iedereen

Omdat de verzwaarde dekens zo populair zijn, is het mogelijk er een te vinden voor ieders voorkeur. Je kunt ze vinden in verschillende maten. Let er dan wel op dat de deken niet over je bed heen hangt, het gewicht kan er dan voor zorgen dat de deken van je lichaam glijdt. De verzwaarde deken is daarnaast beschikbaar in verschillende gewichten. Tot slot zijn er verzwaarde dekens voor alle budgetten!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *