Goede nachtrust supplementen en kruiden

Lig je vaak halve nachten wakker? Vind je het moeilijk om in een diepe slaap te komen? Dan is het een idee om natuurlijke kruiden te proberen die leiden tot een diepe slaap. Supplementen vind je tegenwoordig in alle soorten en maten in de winkel.

Voor vrijwel elk kwaaltje is er wel een supplement te vinden dat je kan helpen. Of het nu gaat om natuurlijke kruiden, extra vitamines of mineralen: de inname van supplementen bevorderen de algehele gezondheid. Een goede nachtrust hoort daar ook bij.

Waarom een goede nachtrust belangrijk is

Een goede nachtrust is belangrijk, omdat een gebrek eraan je dag in negatieve zin beïnvloedt.

  • Ten eerste zorgt een fijne nachtrust ervoor dat je scherper bent gedurende de dag.
  • Ten tweede bevordert een diepe nachtrust de mate van stress in je leven.
  • Ten derde heeft het voordelen voor je uiterlijk; je ziet er namelijk niet al te voortreffelijk uit na een onrustige nacht.

Mensen met een goede nachtrust ervaren daarbij ook een hogere mate van innerlijke rust. Kortom, je functioneert gewoon beter als je goed geslapen hebt.

Natuurlijke kruiden versus medicijnen

Als je serieuze slaapproblemen hebt dat je functioneren gedurende de dag beperkt, dan zal de dokter al snel medicijnen voordragen. Omdat een slechte nachtrust vaak samenhangt met psychische oorzaken, komt het vaker voor dat je een lang traject ingaat van medicijn tot medicijn, tot er iets aanslaat.

Natuurlijke kruiden lossen het probleem niet op, maar ze kunnen vaak wel je geest de rust geven om in slaap te kunnen vallen. Daar waar medicijnen nare bijwerkingen kunnen hebben, zijn natuurlijke kruiden voor een goede nachtrust niet schadelijk (indien de supplementen correct worden ingenomen).

De bekendste kruiden voor een goede nachtrust

Iedereen kent kamille. Dit schattige bloemetje staat bekend om de licht verdovende werking op de geest. Veel mensen drinken kamillethee voor het slapengaan, omdat het rustgevend is. Supplementen zijn wat sterker dan thee en zorgen dan ook voor een diepe slaap.

Andere bekende kruiden die helpen tegen slapeloosheid zijn: lavendel, valeriaanwortel, hop, passiebloem en citroenmelisse. Als je last hebt van slapeloze nachten, dan doe je er goed aan om supplementen met één van deze kruiden te proberen.

Supplementen die helpen bij een diepe slaap

Een goede nachtrust is essentieel voor je algehele gezondheid en functioneren. Het gebruik van natuurlijke kruiden voor het verbeteren van de nachtrust is een eeuwenoud gebruik.

Tegenwoordig weten we alleen veel meer over de werkzame stof en de voorgeschreven dosis. Supplementen kun je overal kopen en als je vooraf wat onderzoek doet naar de werking van kruiden, dan kun je gemakkelijk de voor jouw juiste supplementen vinden.

Natuurlijke kruiden zijn veelal onschadelijk voor je gezondheid en in de vorm van supplementen zal het je helpen bij het verkrijgen van een diepe slaap.

 

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *