mondkapje

De trend is gezet, we moeten massaal mondkapjes gaan dragen. Als het dan toch een must is, kan je maar beter van de nood een deugd maken. Durf jij de deur niet uit dan hoef jij je geen zorgen te maken, want mondkapjes kopen doe je gewoon online.

Mondkapjes van stof

Om het milieu te ontzien en toch beschermd naar buiten te kunnen, kan je online stoffen mondkapjes aanschaffen. Deze zijn herbruikbaar dus als jij er een paar in huis haalt, weet je zeker dat er altijd een schoon mondkapje voorhanden is.
De stoffen mondkapjes maken op indrukwekkende manier deel uit van het straatbeeld.
Van wegwerp blauw-witte mondkapjes tot de indringende zwarte mondkapjes, al dan niet voorzien van een logo of print. Als je een beetje om je heen kijkt, zie je ze in allerlei kleurstellingen voorbij komen. De stoffen mondkapjes zijn bovendien allemaal heel goed te betalen. Als het dan toch langdurig nodig is, kan je ook overwegen om een grotere hoeveelheid aan te schaffen. Zo heb je altijd een mondkapje dat past bij de outfit die je draagt en kan jij in stijl over straat.

Maak je eigen mondkapje

Heb jij nu zeeën van tijd omdat je vanwege het virus niet naar kantoor kan? In dat geval kan je ook zelf mondkapjes maken. Of je hierbij kiest voor chiffon of katoen bepaal jij zelf. Ook qua elastiek dat je gaat gebruiken zijn meer opties beschikbaar. Je kan daarbij kiezen voor een neutraal wit elastiek, maar als jij het leuk vindt om ook daar een stijlvolle vormgeving voor te kiezen, dan is sierelastiek een aanrader. Door zelf je mondkapjes te maken heb je niet alleen iets leuks te doen, je maakt het jezelf ook mogelijk, om precies naar jouw eigen smaak en stijl mondkapjes te maken. Wie weet krijg jij er zoveel plezier in, dat je al jouw gezinsleden voorziet van jouw eigen kunstwerk. Als je eenmaal een goed patroon hebt voor het maken, zal je zien dat het vervaardigen van de mondkapjes steeds sneller gaat.

Zorg voor een goede maat

Als je een goed werkend mondkapje wil dragen, is het verstandig om oog te hebben voor de juiste maat. Een te strak mondkapje zal jou snel gaan irriteren. Een te ruim mondkapje doet echter niet waar hij voor bedoeld is, namelijk bescherming bieden. Hij hoort goed aan te sluiten boven je neus en onder je kin. Aan de zijkanten op je wangen dient hij wel aangesloten te zitten, maar niet zo dat hij strak op je huid zit. Hou voor ogen dat je het mondkapje probleemloos langere tijd moet kunnen dragen.

Uitwassen van de mondkapjes

Om bacteriën te doden is het belangrijk, de mondkapjes op 60 graden uit te wassen. Een voordeel van stoffen mondkapjes is, dat ze binnen afzienbare tijd weer droog zijn.
Toch blijft het verstandig, meerdere mondkapjes in huis te hebben. Gaat er onverhoopt één kapot dan heb je altijd nog een aantal mondkapjes paraat. Als je meerdere stoffen mondkapjes in bezit hebt, kan je zorgen dat je op diverse plekken één hebt liggen.
Zo kan je er één meenemen in je tas, maar je kan ook standaard één in de auto leggen en bijvoorbeeld in je jaszak. Zorg wel dat je niet vergeet ze regelmatig uit te wassen. Twijfel je of je een mondkapje hebt gebruikt, dan kan je hem voor de zekerheid toch beter even uitwassen.
Voorkomen is beter dan genezen nietwaar?