Mondkapje

Mondkapje van Safe save

Het nut van een mondkapje bewijst zich direct, op het moment dat er sprake is van grootschalige virusverspreiding. Om een mondkapje goed te laten functioneren is het echter van belang, om op zijn minst 2 maal daags, het mondkapje te vervangen en hem op de juiste wijze te dragen. Mondkapje van Safe save is niet alleen uiterst doeltreffend als het gaat om de werking, het mondkapje is ook nog eens stijlvol om te zien. Door de vervaardiging van neopreen, kunnen de mondkapjes langdurig gebruikt worden en zijn ze ook nog eens spatwaterdicht. Het gebruik van neopreen heeft als bijkomend voordeel, dat er geen filter gebruikt hoeft te worden. Door de snelle droogtijd zijn de mondkapjes binnen 10 minuten na het wassen weer te gebruiken.

Het juiste mondkapje kiezen

Naast de doeltreffende werking van de mondkapjes, is het altijd goed om je ook eens te verdiepen in de werkomstandigheden en de hygiëne, die komen kijken bij het produceren. Een mondkapje dat al door vele handen is gegaan, voordat jij het op je gezicht zet, laat op het gebied van hygiëne absoluut te wensen over. Als er dan zo zorgvuldig wordt gewerkt om aan jouw veiligheid bij te dragen, dan is het een kleine moeite om oog te hebben voor de arbeidsomstandigheden van de medewerkers waar jij je mondkapje aanschaft.
Zorg wel dat je je verdiept in de juiste maat. Om het mondkapje goed te laten werken is het belangrijk dat hij goed op jouw gezicht aangesloten zit. Als hij te los zit, zal hij zijn werk niet doen, maar zit hij te strak, dan zal jij het dragen van het mondkapje niet de hele dag vol kunnen houden.

De voornaamste reden om een mondkapje te dragen is uiteraard de veiligheid.
De grote verscheidenheid in patronen van de mondkapjes, maakt de keuze een ware uitdaging. Ze zien er allemaal zó leuk uit. Safe-save.nl heeft bijvoorbeeld pakketjes, met daarin meerdere mondkapjes die elk hun eigen print hebben. Zo kan bij elke outfit een passend mondkapje worden uitgekozen. Stijlvol en beschermd rondlopen, dat is nog eens van de nood een deugd maken.

Als je het dragen van een mondkapje tot een waar fashion item wilt omtoveren, kun je er ook voor kiezen om een persoonlijk mondkapje te laten maken. Ze zijn er tegenwoordig met heel veel patronen, kleuren en teksten. Voor elk wat wils. Zo kun je een heel vrolijke afbeelding op een mondkapje voor een kind laten zetten. Hierdoor zullen ze het mondkapje met veel plezier op willen houden. Sterker nog, er is zelfs een speelgoedfabrikant die mondkapjes op de markt heeft gebracht als speelgoeditem. Zo worden mondkapjes zelfs letterlijk op een “speelse” manier geïntegreerd in de samenleving.

Mondkapjes met barcodes of met een lachende mond zullen veel bekijks trekken. Zo kan met een creatieve insteek, een roerige periode gepaard gaan met een beetje luchtigheid. De noodzaak van het dragen van een mondkapje is er. De wijze waarop er mee om wordt gegaan, kan met wat relativeringsvermogen op een luchtige manier plaatsvinden.

Ga je op verjaardagsvisite, dan kan je een mondkapje maken met daarop de tekst: Gefeliciteerd, maar ik ga je niet zoenen! De jarige zal aangenaam verrast zijn dat je er zoveel werk van hebt gemaakt om de verjaardag een extra boost te geven.

Wil je echt indruk maken? Gebruik het mondkapje dan om je partner ten huwelijk te vragen, door er de tekst: “Wil je met me trouwen” op te plaatsen. Misschien blijk je wel de eerste te zijn, die zijn of haar partner op zo’n originele wijze ten huwelijk heeft gevraagd.