Vandaag de dag zijn we steeds meer bezig met onze gezondheid. Het laatste afgelopen half jaar leek hier zelfs nog een schepje bovenop te komen door de thuis zit periode in corona tijd. We leken ons ineens meer en meer bewust van onze levensstijl en keken hierbij ook wat vaker in de spiegel lijkt het wel want nu langzaam de sportverenigingen en fitnessscholen weer op gaan, lijkt er een ware run te zijn ontstaan op dit soort sport omgevingen. 

De bewuste omgang met het lichaam lijkt dit nu ook overgeslagen te zijn bij het DNA-profiel aanvragen. Want we willen nu ook graag weten hoe de genetische aanleg bepalend is voor onze gezondheid.

Met meer specifieke informatie  zou je je eigen  levensstijl nog meer kunt verbeteren en dit zou de gezondheid dan ook weer ten goed komen. Voor een gedeelte is dit zeker waar maar er zit hierbij wel een klein addertje onder het gras. De ene DNA test is namelijk echt de andere niet. En daar komt ook nog eens bij dat je op duizenden verschillende genetische varianten. Zo kunnen je bijvoorbeeld genen selecteren om te zien hoeveel risico je loopt op bepaalde ziektes of op uiterlijke kenmerken om eens twee voorbeelden te noemen.

Kies je DNA RAW of Geanalyseerd?

Wanneer je een DNA-profiel laat maken dan kun je kiezen uit twee opties. Je kunt ervoor kiezen om de ruwe data te bestellen. Wanneer je dit doet, zul je zelf nog de analyse moeten uitvoeren, of je kunt een geanalyseerde versie bestellen. Het gaat hierbij dus vooral om je budget, je kennis (of toegang tot deze kennis) en de gegevens die je graag zou willen filteren uit je eigen DNA-profiel. In ons geval willen we vooral informatie over de genen die betrekking zouden hebben op voeding en beweging. Doordat we de selectie voor onszelf al gemaakt hebben. We nemen dus een versie met analyse, die is wel wat steviger aan de prijs, zo rond de 200 euro 

 

Een pakket met een dna test met je profiel is gewoon online te bestellen. Je krijgt dan een DNA kit toegestuurd. In de kit zit een wattenstaaf en gebruiksaanwijzing hoe je de wangslijm moet afnemen en opsturen. Binnen een paar weken ontvang je dan de resultaten. 

Resultaten die uit DNA-test die iets zeggen over je gezondheid

De volgende zaken kun je uit een dna-test halen. Zoals je aan het rijtje kunt zien zijn er hele waardevolle zaken uit te halen. Het loont dus zeker de moeite om eens zo’n kit te bestellen!

 

  • Welke vetten je het beste verteerd
  • Verhoogde kans op vitamine tekorten
  • Aanleg voor allergieën, zoals astma of een intollerantie
  • Welke voeding wel of niet goed is voor je
  • Aanleg voor slaapproblemen
  • Verhoogde kans op Obesitas
0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *