Aankomende week staat jou een belangrijke deadline te wachten. Al weken werk je met hetzelfde groepje medestudenten aan deze opdracht en je zet je om die reden veel in om alle aspecten van de opdracht zo goed mogelijk te voltooien. Samenwerken met jou is daarom ook fijn, want jij neemt je verantwoordelijkheid en komt jouw afspraken na. Jouw grote verantwoordelijkheidsgevoel kent alleen ook een keerzijde, waarvan de nadelen vooral komen te vallen. Jij bent namelijk op en top een piekeraar, waar je regelmatig de gevolgen van ervaart. Zo kun je lastig in slaap vallen, maar word je vermoeid wakker, heb je vaak last van faalangst en reageer je zeer gevoelig op bepaalde kwesties. Hoe zorg je er dus weer voor dat die positieve verantwoordelijkheid niet doorslaat in negatief piekergedrag?

Piekeren is een veelvoorkomende gemoedstoestand en kan leiden tot stress en burn-outs. Dat zijn hele vervelende dingen om mee te maken, veel stress of een burn-out kan je namelijk belemmeren in je dagelijks leven. De persoonlijke zorgen of negatieve ervaringen uit het verleden hebben invloed op jouw geestelijke en fysieke gemoedstoestand. Zo komen ook de faalangst, hoog gevoeligheid en slaapproblemen voort uit het overmatig piekeren. Het overwinnen van het piekergedrag is om die reden niet eenvoudig, al is het ook zeker niet onmogelijk. Allereerst is het belangrijk om met je vrienden en familie te praten over waar jij mee zit, wat er in jou om gaat. Zo creëer je begrip in je leefomgeving, en dat is al de eerste stap naar herstel. Vervolgens is het goed om te praten over de kwesties waarover jij piekert met de psychologen van de Piekerpoli, krijg je meer inzicht in jouw zorgen. Aarzel dus niet om een afspraak te plannen met één van de psychologen Leiden, psychologen Houten of psychologen van een andere Piekerpoli bij jou in de buurt. Wij staan voor jou klaar en helpen je graag bij het onderzoeken van het probleem. Samen zoeken we naar een oplossing om het probleem te boven te komen.

Ben jij een typische piekeraar, die graag het piekergedrag onder controle wil krijgen? Kom dan eens langs bij de Piekerpoli en kom erachter wat wij voor jou kunnen betekenen!