slaap

De nachtrust is van ontzettend groot belang voor het functioneren van de volgende dag, daarom is niks vervelender dan leven met slaapproblemen. Wat voor slaapproblemen zijn er eigenlijk, wat zijn de gevolgen er van en wat kan je er eigenlijk aan doen? In dit blog proberen we je antwoord te geven op deze vragen. Wie weet staat de oplossing voor jou er wel tussen!

Soorten slaapproblemen. 

Er zijn verschillende soorten slaapproblemen elk van deze heeft zijn eigen klachten en gevolgen op je leven. De meest bekende is slapeloosheid ook wel insomnie genoemd, dit komt voor bij zowel volwassen als kinderen. Bij deze slaapstoornis heb je moeite om in slaap te komen, het duurt dus heel lang voor dat je echt in een goede slaap zit. En op het moment dat je dit zit heb je dus het probleem dat je al vrij snel weer wakker moet worden. Dit zorgt voor grote vermoeidheid de volgende dag. Slaapapneu is een ander soort stoornis, hierbij heb je geen moeite om in slaap te komen maar met de ademhaling tijdens de nachtrust. Het kan zijn dat je wel 10 tot 40 keer per uur stopt met ademhalen in je slaap, en deze stops kunnen tot wel 10 seconden duren. Dit wisselt zich dan af met heel diep snurken, dus voor degene die naast je ligt is dit ook alles behalve ideaal. Het kan zijn dat je zelf er niks van merkt maar onbewust kom je door deze stoornis dus nooit in de diepe rem slaap. En daardoor kan het zijn dat je een vermoeid gevoel hebt de volgende dag. Een ander voorbeeld is restless legs, dit is in tegenstelling tot de vorige 2 voorbeelden iets lichamelijks en ook iets waar je daadwerkelijk iets van voelt. Hierbij heb je constant een jeukend of branderig gevoel in je benen. Als je dan je benen beweegt is het heel eventjes weg maar keert het vrij snel weer terug. Dit gevoel in je benen zorgt er uiteraard voor dat je minder goed kan slapen of zelfs niet kan slapen. 

 

Behandelingen voor slaapproblemen

Gelukkig zijn er verschillende behandelingen voor alle soorten slaapproblemen, dit is dan vooral met het oog op het verminderen van de klachten want de klachten wegnemen is een lastige opgave. Wil je nou meer info over slaapproblemen of de behandelingen hiervoor? Kijk dan even op Ruysdael slaapkliniek

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *